Ga naar hoofdinhoud
Binnen GGz Breburg

FAMEUS is verantwoordelijk voor de begeleiding van studenten binnen GGz Breburg die een opleiding volgen tot ervaringsdeskundige. Als je je wilt ontwikkelen tot ervaringsdeskundige, kun je bij FAMEUS terecht. Allereerst voor informatie, maar ook voor stageplekken als je met een opleiding start. We bieden begeleiding, intervisie en coaching, zowel aan de stagiaires als aan werkbegeleiders.

Opleidingen

Eisen opleidingstraject GGz Breburg

  • Je bent 21 jaar of ouder.
  • Je hebt eigen ervaring als cliënt bij een instelling in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang en/of verslavingszorg. 
  • Je hebt een certificaat van de cursussen Herstellen doe je Zelf, Hersteltheorie 1, Ervaringsdeskundigheid 1 en Communicatie 1 (voorheen Werken met eigen ervaring). Een certificaat van Hersteltheorie 2, Ervaringsdeskundigheid 2 en Communicatie 2 (voorheen de Verdieping) is gewenst, maar geen vereiste. Deze cursussen mogen bij FAMEUS gedaan zijn of elders. 
  • Raadpleeg de site van het desbetreffende opleidingsinstituut voor specifieke en actuele instroomcriteria over onder andere schooldiploma’s. 

Solliciteren

Sollicitaties lopen via de Praktijkopleiders Ervaringsdeskundigheid van FAMEUS. Stuur voor 1 april 2023 een sollicitatiebrief met CV naar Manuela Blaswich via m.blaswich@ggzbreburg.nl. Je krijgt dan een individueel kennismakingsgesprek.

Bij positieve beoordeling van je sollicitatie word je uitgenodigd voor de groepsselectiedag op 12 mei 2023. Op die dag  gaan we aan de slag met verschillende groepsopdrachten. Aan het eind van de dag selecteren we een aantal kandidaten die bij GGz Breburg een opleidings- en stageplek krijgen. 

Contract 

GGz Breburg neemt de opleidingskosten voor haar rekening en vergoedt de benodigde boeken en materialen. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding. Het eerste studiejaar geschiedt op basis van een stage-overeenkomst en een stagevergoeding. Vanaf het tweede jaar wordt een leer-arbeidsovereenkomst opgesteld.

Gedurende je opleiding word je begeleid door de Praktijkopleiders Ervaringsdeskundigheid van FAMEUS. Zij zijn de contactpersoon met de opleidingen. Ze bewaken ook de processen en de voortgang en bieden coaching, intervisie en supervisie. 

Stage zoeken

  • Bij  Zadkine Rotterdam moet je zelf op zoek naar een stageplaats. Hiervoor zijn jaarlijks diverse stageplaatsen beschikbaar binnen GGz-Breburg.
  • Bij het Summa College in Eindhoven moet je je aanmelden bij Markieza. Dat is de academie voor herstel en ervaringsdeskundigheid in Eindhoven. Zij begeleiden het leertraject en zorgen voor een stageplaats (eventueel bij GGz Breburg).
  • Bij Fontys Hogeschool Eindhoven moet je zelf op zoek naar een stageplaats. Hiervoor zijn jaarlijks diverse stageplaatsen beschikbaar binnen GGz-Breburg.
Back To Top