Content voor Ingelogde Gebruikers

Wil je weten wat ervaringsdeskundigheid is en of het werk als ervaringsdeskundige iets voor jou is? Wil je jouw belastbaarheid vergroten, jezelf voorbereiden op studie of werk én ondertussen verder werken aan Herstel, Ontwikkeling en Ontplooiing? Dan zit je bij De verdieping goed. Deze cursus is een mooie voorbereiding op stappen die je verder wil gaan zetten.

Cursusinformatie

Inhoud cursus: Je leert onder andere nog meer over ervaringsdeskundigheid, gesprekstechnieken en omgangsvormen. Ook maak je een portfolio met een persoonlijk ontwikkelingsplan en presenteer je je herstelverhaal aan je groep.

Vereiste voorkennis: Het is nodig dat je de cursus Werken met eigen ervaring hebt gedaan en bij voorkeur ook de cursus Herstellen Doe Je Zelf of de WRAP.

Trainer: De cursus wordt gegeven door een trainer die zelf ervaring heeft met ontwrichtende situaties door verlies, psychische kwetsbaarheid of verslaving en herstel daarvan. Deze trainer is gecertificeerd door FAMEUS. Daarnaast doet er een co-trainer of trainer in opleiding mee.

Praktische informatie   

Start: Er starten ieder jaar cursussen in januari, april en september. Soms kan je nog niet de eerstvolgende ronde meedoen in verband met een aanmeldlijst.   

Duur: 12 lessen verdeelt over 13 weken i.v.m. vakantie. Er is wekelijks een bijeenkomst van drie uur, met een pauze.

Zelfstudie: Die is per persoon verschillend, maar is gemiddeld zo’n vier uur per week.

Locatie: De cursus wordt gegeven op een nader te bepalen locatie in Breda of Tilburg. 

Aantal deelnemers: Minimaal 8 en maximaal 10.

Kosten: Voor de cursus wordt een vergoeding gevraagd van €150. Kom je van buiten ons werkgebied, dan betaal je €500 voor de cursus en €25 voor het cursusmateriaal. Als je een uitnodiging hebt gehad en bevestigd hebt dat je mee gaat doen, ben je ons het bedrag verschuldigd. Ook nog als je tussentijds stopt. De map mag je dan uiteraard houden. 

Certificaat: Je krijgt na afloop een certificaat. Daarvoor mag je maximaal twee bijeenkomsten hebben gemist. 

Aanwezigheid: In verband met de veiligheid binnen de groep, is het belangrijk dat je van les 1 en 2 minstens één les aanwezig bent. Uiteraard willen we het liefst dat je bij beide lessen aanwezig bent.

Verder leren? Je kan jezelf bijvoorbeeld aanmelden voor de cursus Van ervaring naar herstel (VENH).

Scroll naar boven