skip to Main Content
Bij FAMEUS bieden we onder andere cursussen voor mensen die willen werken aan hun herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Herstel gaat niet over ‘beter worden’ of ‘genezen van een ziekte’, maar over meer inzicht krijgen in jouw persoonlijke ervaringen en ontwrichting en beter leren omgaan met je kwetsbaarheden. Zo kun je de regie over jouw leven weer in eigen hand nemen.

Door in een groep te praten over ervaringen en herstel en door herkenning en erkenning van elkaars verhalen, leer je van elkaar, inspireer je elkaar en steun je elkaar. Wanneer je nieuwsgierig bent geworden en ook interesse hebt om zo’n traject tot trainer mee te maken, kun je de trainerscursus volgen.

Cursusinformatie

 

Inhoud cursus: In 17 lessen lopen we door alle belangrijke onderwerpen en vaardigheden heen die je nodig hebt om als co-trainer aan de slag te gaan. Enkele van de onderwerpen die aan bod komen zijn herstel, ervaringsdeskundigheid, groepsdynamiek, communicatievaardigheden en didactiek.

Vereiste voorkennis: Het is nodig dat je de cursus De Verdieping hebt gedaan. Wanneer je een gelijkwaardige cursus hebt gevolgd kunnen we daarover in gesprek gaan.

Trainer: De cursus wordt door meerdere trainers gegeven. Dit zijn mensen die zelf ervaring hebben met ontwrichtende situaties door verlies, psychische kwetsbaarheid of verslaving en herstel daarvan. Zij zijn door FAMEUS opgeleid tot trainer.

Praktische informatie

Start: De cursus start op donderdag 5 maart 2020.

Data: 

o Maart 05, 12, 19, 26

o April 02, 09, 16, 23 (geen les op 30 april)

o Mei 07, 14, 28 (geen les op 21 mei)

o Juni 04, 11, 18, 25

o Juli 02, 09

Duur: Er zijn 17 lessen verdeeld over 19 weken. Er is wekelijks een bijeenkomst van drie uur. Je krijgt thuisopdrachten. De studiebelasting is afhankelijk van veel factoren en daarom moeilijk te bepalen.

Locatie: Bij FAMEUS Tilburg (Mendelssohnstraat 21). De ruimte wordt later doorgeven.

Aantal deelnemers? 5-15

Kosten: De cursus zelf is gratis, de cursusmap kost €35,-

Certificaat: Je krijgt na afloop een certificaat.

Verder leren? Met het certificaat kun je je inschrijven voor een plek als co-trainer bij FAMEUS. Het behalen van het certificaat is echter geen garantie op een opleidingsplek. Er zal eerst nog een selectie plaatsvinden.

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor een cursus, vul dan het formulier in van de stad waar je de cursus wil volgen:

Back To Top