Content voor Ingelogde Gebruikers
Bij FAMEUS bieden we onder andere cursussen voor mensen die willen werken aan hun herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Herstel gaat niet over ‘beter worden’ of ‘genezen van een ziekte’, maar over meer inzicht krijgen in jouw persoonlijke ervaringen en ontwrichting en beter leren omgaan met je kwetsbaarheden. Zo kun je de regie over jouw leven weer in eigen hand nemen.

Door in een groep te praten over ervaringen en herstel en door herkenning en erkenning van elkaars verhalen, leer je van elkaar, inspireer je elkaar en steun je elkaar. Wanneer je nieuwsgierig bent geworden en ook interesse hebt om zo’n traject tot trainer mee te maken, kun je de trainerscursus volgen.

Cursusinformatie

Inhoud cursus: In 17 lessen lopen we door alle belangrijke onderwerpen en vaardigheden heen die je nodig hebt om als co-trainer aan de slag te gaan. Enkele van de onderwerpen die aan bod komen zijn herstel, ervaringsdeskundigheid, groepsdynamiek, communicatievaardigheden en didactiek.

Vereiste voorkennis: Het is nodig dat je de cursus De Verdieping hebt gedaan. Wanneer je een gelijkwaardige cursus hebt gevolgd kunnen we daarover in gesprek gaan.

Trainer: De cursus wordt door meerdere trainers gegeven. Dit zijn mensen die zelf ervaring hebben met ontwrichtende situaties door verlies, psychische kwetsbaarheid of verslaving en herstel daarvan. Zij zijn door FAMEUS opgeleid tot trainer.

Praktische informatie

Start: Het is nog niet bekend wanneer de eerstvolgende cursus start.

Duur: Er zijn 17 lessen met wekelijks een bijeenkomst van drie uur. Je krijgt thuisopdrachten. De studiebelasting is afhankelijk van veel factoren en daarom moeilijk te bepalen.

Locatie: FAMEUS Tilburg (Mendelssohnstraat 21).

Aantal deelnemers? Minimaal 5 en maximaal 15.

Kosten: De cursus zelf is gratis, de cursusmap kost €35,-

Certificaat: Je krijgt na afloop een certificaat.

Verder leren? Met het certificaat kun je je inschrijven voor een plek als co-trainer bij FAMEUS. Het behalen van het certificaat is echter geen garantie op een opleidingsplek. Er zal eerst nog een selectie plaatsvinden.

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor een cursus, vul dan het formulier in van de stad waar je de cursus wil volgen:

Scroll naar boven