Content voor Ingelogde Gebruikers

Lijkt het jou bijzonder anderen te raken, hoop te bieden of te inspireren met jouw verhaal en herstelproces? Dan is ‘Van ervaring naar herstel’ iets voor jou. Deze cursus biedt een richtlijn en structuur voor het schrijven en presenteren van jouw herstelverhaal als gastdocent/spreker. 

Cursusinformatie

Inhoud cursus: In groepsverband wordt er grondig gekeken naar de verschillende levensfases waaruit zich een rode draad zal vormen. Aan de hand van deze rode draad, de werkopdrachten en jouw herstelproces creëren we een basis voor het maken van een persoonlijk herstelverhaal. Tijdens de cursus onderzoek je welke boodschap je uit wilt dragen aan de mensen die naar jouw verhaal komen luisteren. Daarnaast  krijg je didactische handvatten mee om te presenteren. Er wordt veel van je verwacht en gevraagd tijdens de cursus. We zijn op zoek naar open, kwetsbare mensen die open staan voor feedback, die zichzelf durven aan te kijken en al ver zijn hun herstelproces. Het groepsproces is enorm belangrijk tijdens de cursus. In de zevende bijeenkomst presenteer je je herstelverhaal aan de groep. Aan het einde van de cursus heb je genoeg in huis om als gastdocent of spreker aan de slag te gaan. Maar wellicht belangrijker is dat je nog meer zicht hebt op jouw herstelproces en dat je goede keuzes kunt maken in wat je wel en niet deelt.

Vereiste voorkennis: Het is nodig dat je de cursus De Verdieping hebt gedaan en al ver bent in je herstelproces.

Trainer: De cursus wordt gegeven door een trainer die zelf ervaring heeft met ontwrichtende situaties door verlies, psychische kwetsbaarheid of verslaving en herstel daarvan. Deze trainer is gecertificeerd door FAMEUS. Daarnaast doet er een co-trainer of trainer in opleiding mee.

Praktische informatie

Start: Het is nog niet bekend wanneer de eerstvolgende cursus start.

Duur: 7 weken. Er is om de week een bijeenkomst van vier uur met een pauze.

Zelfstudie: Die is per persoon verschillend, maar is gemiddeld zo’n drie uur per week.

Locatie: De cursus wordt gegeven op een nader te bepalen locatie in Breda of Tilburg.

Aantal deelnemers: Minimaal 3 en maximaal 6.

Kosten: Voor de cursus en het cursusmateriaal wordt een vergoeding gevraagd van €120. Kom je van buiten ons werkgebied, dan betaal je €500 voor de cursus en €25 voor het cursusmateriaal. Als je een uitnodiging hebt gehad en bevestigd hebt dat je mee gaat doen, ben je ons het bedrag verschuldigd. Ook nog als je tussentijds stopt. De cursusmap mag je dan uiteraard houden.

Certificaat: Je krijgt na afloop een certificaat. Daarvoor moet je bij alle bijeenkomsten aanwezig zijn geweest.

Aanwezigheid: In verband met de veiligheid binnen de groep, is het belangrijk dat je van les 1 en 2 minstens één les aanwezig bent. Uiteraard willen we het liefst dat je bij beide lessen aanwezig bent.

Verder leren? Mocht je interesse hebben in een opleiding tot ervaringsdeskundige, dan kan je naar een voorlichtingsbijeenkomst van ons komen.

Scroll naar boven