skip to Main Content

Een cursist over WMEE

In de cursus Werken met eigen Ervaring (WMEE) leer je op wat voor manier je je ervaringen met levensontwrichtende situaties en herstel daarvan zou kunnen inzetten. De cursus is een goede stap om te ontdekken of je anderen wil ondersteunen in hun herstelproces. Een cursist deelt haar ervaring: 

Na mijn traject, van vallen en opstaan, binnen de ggz, raakte ik geïnteresseerd in het kunnen helpen van anderen in dezelfde situatie. Het leek mij mooi om mijn eigen ervaringen op een positieve manier in te kunnen zetten en anderen bij te staan in hun herstel. Met die gedachte begon ik afgelopen jaar aan de cursus Werken met eigen Ervaring bij FAMEUS 

Hooggespannen ging ik naar de eerste bijeenkomst. Wie zou ik daar treffen, welke kant zou het opgaan en paste ik er wel tussen? Na de eerste meeting viel de spanning van mij af. De cursusleidster legde duidelijk uit hoe de cursus eruit zou komen te zien. De groep was vriendelijk en open. Elk groepslid deed voor zijn/haar eigen reden mee aan de cursus, dus de inbreng was uiteenlopend en zeer waardevol. Ik heb in die maanden ontzettend veel mogen leren. Ook de verhalen van de gastdocenten waren heel interessant en verhelderend en in een goed tempo werden alle onderwerpen behandeld.  

De cursus heeft er bij mij voor gezorgd dat er weer een vuurtje ging branden, het gaf mij positieve energie en zin om weer wat aan te gaan pakken. Dat is al winst, maar de grootste winst is dat ik nu zeker weet dat ik meer wil met mijn eigen ervaringen en dat álle ervaringen van mensen in herstel bijzondere en waardevolle bijdrages leveren binnen de huidige geestelijke gezondheidszorg.

Wil je meer weten over de cursus WMEE, zie dan de website.

Back To Top