skip to Main Content

Ervaringsdeskundige crisiskaartconsulent Roosendaal (vrijwillig, 6 uur)

Wat is de crisiskaart? 

De crisiskaart is een klein document, ter grootte van een bankpasje. Op de crisiskaart staat belangrijke informatie over hoe te handelen met de persoon die in een crisis verkeert. Je kan het zien als een soort gebruiksaanwijzing met informatie over contactpersonen, manier van (be-)handelen, welke medicijnen worden gebruikt etc.  

Wat doet een vrijwillige crisiskaartconsulent? 

Je bezoekt cliënten die een crisiskaart wensen, stelt ze relevante vragen en je maakt de crisiskaart. Je bezoekt cliënten samen met een collega, dus moet je goed in teamverband kunnen werken. 

Wie zoeken wij? 

Je bent een ervaringsdeskundige, je hebt met affiniteit met kwetsbare burgers en je bent bereid om opgeleid te worden tot crisiskaartconsulent of je bent al crisiskaartconsulent. Je hebt een rijbewijs en de beschikking over een auto. 

Wat verwachten wij van een collega? 

Je vindt het prettig om met mensen om te gaan, je bent sociaal en betrouwbaar en je bent op meerdere dagdelen in de week beschikbaar. Wij vinden het fijn als je meedenkt en initiatief toont. In eerste instantie denken wij aan een tijdsinspanning van ongeveer zes uur per week. In deze tijd krijg je intervisie en coaching op het gebied van herstel. Je krijgt een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding.  

Waar werk je? 

Je werkt in de regio Roosendaal.

Contactpersoon

Mail bij interesse naar Daniejel de Greef via D.degreef@ggzbreburg.nl of bel naar 06-13457841.

Over FAMEUS  

FAMEUS is het centrum voor herstel en ervaringsdeskundigheid in de regio Midden- en West-Brabant. FAMEUS vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn eigen leven in te richten door te werken aan herstel, ontwikkeling en ontplooiing, rekening houdend met de eigen fysieke, sociale en emotionele uitdagingen. Deze nieuwe kijk op gezondheid gaat over eigen regie, verantwoordelijkheid nemen, jezelf aanpassen en meedoen in de maatschappij. FAMEUS wil dat alle zorg en ondersteuning erop gericht is om mensen daarbij te helpen. 

Back To Top