Content voor Ingelogde Gebruikers

Informatieavond voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met psychische / psychiatrische problematiek.

In het najaar van 2021 verzorgen FAMEUS, Indigo en Team Aanloop enkele themabijeenkomsten. We vinden het allemaal belangrijk dat er meer openheid komt over psychische kwetsbaarheid. In gesprek met anderen, die zelf ervaring hebben met psychische kwetsbaarheid kan je je gesteund voelen, inspiratie opdoen en nieuwe contacten opdoen.

Familieleden en naastbetrokkenen van mensen met psychische / psychiatrische problematiek.

Emoties kunnen hoog oplopen als men geconfronteerd wordt met het gedrag van iemand met psychische/psychiatrische problematiek. Gedrag dat men niet begrijpt of waar men last van heeft. Daarbij ervaart men dikwijls verdriet, onzekerheid, schuld, boosheid of medelijden, maar vooral ook angst voor hoe de toekomst er uit zal zien.

De zorgtaken trekken vaak een zware wissel op het (sociale) leven van naastbetrokkenen. Van deze groep heeft een groot aantal mensen minder tijd voor de eigen bezigheden en een deel van hen ervaart dat de zorg hun eigen leven in de war gooit.

Tijdens deze informatieavond wordt gepraat over het leren omgaan met je naasten. Dit bestaat uit leren wat de ziekte inhoudt, waardoor het gedrag ontstaat en welke invloed  naastbetrokkenen zelf kunnen hebben op het gedrag. Bijvoorbeeld middels het aangeven (en houden) van grenzen en duidelijke communicatie.  Daarbij wordt ook gekeken naar het leren omgaan met je eigen emoties een hoe je deze een plek kan geven.

Praktische informatie

  • Data: 29 November om 19.30 tot 21.30
  • Locatie: Huis van de Wijk, Prins Willemstraat 2, 4791 JR Klundert
  • Aanmelden: email naar a.vandersluis@indigobrabant.nl
Scroll naar boven