Ga naar hoofdinhoud
Heb jij als familielid, naaste of mantelzorger ervaren hoe fijn het kan zijn als je af en toe kunt sparren met iemand die met dezelfde zaken worstelt? Je bent in je directe omgeving betrokken (geweest) bij personen die moeten herstellen van levens-ontwrichtende gebeurtenissen, zoals ziekte, psychische- of verslavings-gerelateerde problemen. Jij hebt meegemaakt jouw eigen (herstel)proces verloopt en welke gevoelens en behoeften hierin een rol spelen.

Familie-ervaringsdeskundigen

Wil jij jouw ervaringen en ervaringskennis leren inzetten om naastbetrokkenen in een soortgelijke situatie te ondersteunen? Dan is de cursus Samen Ondersteunen misschien iets voor jou! Wat is er nou nog mooier dan jouw ervaringen in kunnen zetten om andere mensen te helpen?

Inmiddels zien we familie-ervaringsdeskundigen in steeds meer organisaties en sectoren en in diverse functies. In veel zorginstellingen worden familie-ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld al ingezet. Zij ondersteunen vanuit hun eigen ervaringskennis familieleden en naastbetrokkenen in hun rol en bij het (herstel)proces van zichzelf en hun naaste en/of familielid.

Samen Ondersteunen

Bij FAMEUS kun je de cursus Samen Ondersteunen volgen en zo een certificaat behalen. De eerstvolgende cursus start in oktober 2022. Dit op voorwaarde dat we fysiek bij elkaar mogen komen.

Meer informatie over de cursus en over aanmelden vind je je hier:

Samen Ondersteunen

Informatiebijeenkomst Samen Ondersteunen

Wil je kennismaken met de trainer en heb je nog meer vragen, kom dan naar een informatiebijeenkomst. In onderstaand aanmeldformulier kun je de al geplande data en tijden zien. Meld je aan en kies de gewenste datum waarop je mee wil doen. Afhankelijk van de Coronamaatregelen zal deze bijeenkomst live of online gegeven worden. Je ontvangt tegen die tijd per mail een definitieve uitnodiging voor de informatiebijeenkomst.

Aanmeldformulier

Wij gaan je aanmelding verwerken. Te zijner tijd krijg je per mail de details over deze bijeenkomst.

  * = verplichte velden

  Meld je je aan namens een organisatie?
  Vermeld dan s.v.p. de naam van je organisatie en je functie.  Op welke datum wil je de informatiebijeenkomst bijwonen?*

  Heb je nog vragen of opmerkingen?

   

  Back To Top