Content voor Ingelogde Gebruikers

Inloop met ervaringsdeskundigen

Op verschillende donderdagmiddagen in juni en juli komt een ervaringsdeskundige spreker van FAMEUS een bepaald thema behandelen in Roosendaal. Vanuit eigen ervaring zal hij of zij spreken over zijn of haar ervaringen en herstel.

Donderdag 25 juni Anneke Kuijken

‘Ik ga graag met je in gesprek over wat de coronacrisis heeft betekend voor mij. Tijdens deze periode kwam er oud zeer uit mijn kindertijd naar boven. Ik moest deze pijn toelaten om niet in de overlevingsstand te blijven. Hoe ik deze pijn toe heb kunnen laten, heb ik in de afgelopen twintig jaar geleerd tijdens mijn herstel van een eetstoornis en depressie. Wat is helpend, waar haal ik kracht uit en hoe doe ik dat? Graag wil ik hier met jou over in gesprek gaan. Meld je aan en dan maken we er een mooie middag van.’

Donderdag 2 juli Niels Simons

‘Ik heb een verleden in de psychiatrie waar ik 3 a 4 jaar klinische opnames heb gehad. Ik heb lang geworsteld met mijn drugsverslaving. Mijn leven is uitzichtloos geweest, ik voelde me eenzaam en verslagen door mijn verslaving. Dat is voor mij het punt geweest dat ik mijn leven om ben gaan gooien. Met kleine stapjes ben ik aan mijzelf gaan werken. Inmiddels ben ik zes jaar clean van drugs, alcohol en verslavende medicijnen. Ik ben veranderd van een hopeloze toestand naar een fijn en prettig leven. 2 juli wil ik het met jullie hebben over het thema verslaving en herstel daarvan.’

Donderdag 9 juli Patty Manders

Wordt verplaatst ivm Summerschool

‘Mijn ervaring, en hoe ik omga met PTSS wil ik delen en bespreekbaar maken. Hoe ik omga met mijn gevoel en hoe ik langzaam gevoel aan het toelaten ben. Ik heb jaren in overlevingsmodus gestaan omdat ik een huwelijk van tien jaar heb gehad met veel huiselijk geweld Ik wil mijzelf en de kinderen een veilige en vrije toekomst kunnen geven. Ik wil graag vertellen hoe ik werk aan mijn herstel, wat helpend is geweest voor mij en hoe ik ben omgegaan met mijn verleden. Heel graag hoor ik ook wat jouw ervaring hierin is. Ik zie jullie graag donderdagmiddag 9 Juli.’

Donderdag 16 juli Dennis van Lieshout

‘Ik werk als ervaringsdeskundige bij Fameus en ik kom graag mijn levenservaring en herstelverhaal met jullie delen. Mijn persoonlijke thema’s waarover ik in gesprek zal gaan hebben te maken met emotionele verwaarlozing, mishandeling, depressie en langdurige verslaving. Ik geloof in verbinding en ik kijk ik uit naar onze ontmoeting en naar het delen van onze ervaringen.’

De inlopen zijn gericht op elkaar ontmoeten en open te spreken over soms moeilijke onderwerpen. Er is ook een inloop op vrijdag in Roosendaal en in Breda starten we ook weer met een inloop. Zie voor meer info onze pagina over de inloop.

Scroll naar boven