Ga naar hoofdinhoud
Wandelen met FAMEUS

Iedereen is welkom om mee te lopen!

 

Wandelen met een medewerker

Bij FAMEUS kan je al wandelend een praatje maken met een medewerker. Zo heb je een stok achter de deur om naar buiten te gaan en kan je meer leren over herstel of FAMEUS als organisatie. Buiten dat is het ook gewoon heel gezellig. Samen wandelen is immers veel leuker dan alleen! 

Afspraak maken

Iedereen is welkom om mee te lopen! Aarzel niet en mail naar FAMEUS om een wandelafspraak te maken van 30 tot 45 minuten. Je spreekt samen een dag, tijd en vertrekpunt af. Je wandelt één op één met een medewerker.

Waarom wandelen?

De fysieke voordelen van wandelen kennen we natuurlijk allemaal, maar wist je dat wandelen ook een positieve invloed heeft op het brein? Het leidt tot verbetering van het leervermogen en langetermijngeheugen.

Maar welke voordelen zijn er voor je mentale gezondheid? Wandelen biedt afleiding van negatieve gedachten, helpt je zelfwaardering vergroten en je gaat beter in je vel zitten. Wist je dat 30 minuten wandelen per dag de symptomen van een depressie met 36% kan verlagen? Bewegen werkt ook preventief tegen diverse psychische klachten. Het kan heerlijk zijn om even uit te waaien en de zorgen van het dagelijks leven achter je te laten. 

Wandelen in een groep

Wandel je liever in een groep? Breng dan een bezoek aan logeerhuis Frits in Baarle-Nassau. Daar kan je iedere zaterdag om 10.30 uur mee wandelen in een groep. Het verzamelpunt is voor de deur van Frits. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden. 

Ontmoeten

Zoek je een vast wandelmaatje of wil je nieuwe contacten leggen? Bezoek onze inloop of kijk eens op de ontmoetingssite Durfjijmetmij

Wandelen werkt
Back To Top