skip to Main Content

Recoverstory: podcasts over herstel

FAMEUS, het centrum voor herstel en ervaringsdeskundigheid van GGz Breburg, start in juni met het uitzenden van podcasts onder de naam Recoverstory. Ervaringsdeskundige Rutger Muilman presenteert het. Zijn gasten delen persoonlijke verhalen die gaan over herstel van psychische, maatschappelijke en verslavingsproblemen. In een aansluitend interview komen de belangrijkste aspecten van herstel aan bod.

Recoverstory staat voor openheid en kwetsbaarheid. Luisteraars krijgen een breed beeld van wat herstel inhoudt. Ook kan het hoop en kracht geven bij onderwerpen waar veelal taboe of stigma op heerst. Daarnaast kan het de luisteraar inspireren om weer regie over zijn of haar leven te nemen. Voor ervaringsdeskundigen is het delen van zijn/haar herstelverhaal zelf ook van belang.

Voor FAMEUS is het belangrijk dat iedere burger de kans krijgt om te werken aan herstel, ontwikkeling en ontplooiing en om naar eigen inzicht zijn/haar leven in te richten. Recoverstory draagt daaraan bij. De podcast is een initiatief van FAMEUS en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg.

Via Apple Podcasts, Spotify en Soundcloud zijn vanaf 24 juni de eerste twee afleveringen te beluisteren. (Dus niet vanaf 10 juni, zoals gepland, i.v.m. met een technisch probleem.)

Back To Top