Content voor Ingelogde Gebruikers

Vacature ondersteuner cursussen (stage)

Bij FAMEUS geven we cursussen en workshops op het gebied van herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Deze cursussen worden met veel plezier gegeven door trainers die door FAMEUS zelf opgeleid zijn. Het groepsproces, het leerproces en het individuele proces van de deelnemers binnen de cursussen en workshops is wel intensief en vraagt veel van de trainer. Daarom is er naast de trainer altijd een ondersteuner aanwezig. Die ondersteuner helpt bij praktische zaken en ondersteunt de diverse processen die zich afspelen binnen de groep.

Stage ondersteunerschap

Lijkt het jou wat om een trainer te ondersteunen? Dan hebben we een stage voor je. Om ondersteuner te worden bij FAMEUS, doorloop je een leerproces aan de hand van verschillende onderwerpen. Jij bent eigenaar van dit leerproces. Daar bedoelen we mee dat je zélf verantwoordelijk bent voor het verloop van je leerproces en voor het inzetten van je hulpbronnen. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van de trainer met wie je meeloopt en van het gehele team van ondersteuners en trainers.

Het werken aan de onderwerpen doe je onder andere door observeren, meedoen, leerdoelen stellen, reflecteren, evalueren en vooral genieten van de groei die je doormaakt. In een portfolio maak je concreet hoe je aan je eigen ontwikkeling als ondersteuner gewerkt hebt. Je sluit je stage af met een presentatie van je portfolio in een afsluitend gesprek. We kunnen niet zeggen hoe lang je over dit traject doet, omdat dit afhankelijk is van diverse factoren.

Wat bieden wij

  • Een mooie leerplek waar je niet alleen praktische vaardigheden kunt leren. ​Je werkt bijvoorbeeld ook aan het opbouwen van je belastbaarheid, je maakt kennis met nieuwe mensen, je leert hoe je moet plannen, reflecteren en evalueren, en je ontdekt welke talenten en mogelijkheden jij allemaal hebt.
  • Wanneer je de hele stage met succes hebt afgerond, krijg je een certificaat. Met dit certificaat kun je bij bijna alle workshops en cursussen van FAMEUS ondersteuner zijn. Eventueel kun je het certificaat gebruiken om je verder te ontwikkelen richting een co-trainerschap.

Wat vragen we van jou

Omdat een goede basis belangrijk is voordat je aan deze stage begint, moet je de cursussen Herstellen doe je Zelf en Werken met eigen Ervaring gevolgd hebben. Wanneer je ook de WRAP, Wat is Herstel en De Verdieping hebt gevolgd is dit een groot voordeel.

Om in aanmerking te komen voor een stageplek als stagiair-ondersteuner vragen we verder het volgende van je:

  • Je schrijft een motivatiebrief. Vertel onder andere in deze brief de reden waarom jij ondersteuner wil en kan worden.
  • Je schrijft in ongeveer een half A4 je herstelverhaal, waarin je onder andere vertelt hoe je aan jouw herstel hebt gewerkt en wat je op dit moment in zet om in balans te blijven.

Mail uiterlijk 12 november 2021 je motivatiebrief, herstelverhaal en cursuscertificaten naar Lot van der Velden via L.vanderveldenjanssen@ggzbreburg.nl. Eventuele vragen kun je haar ook stellen.

Naar aanleiding van jouw aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dat betekent niet dat je meteen aan de beurt bent om stage te lopen. Er is een beperkte hoeveelheid stageplekken en we kijken per keer wie we op welke plek plaatsen.

Wij zijn benieuwd naar je reactie!

Scroll naar boven