Ga naar hoofdinhoud

Succesvolle digitale ‘Wat is herstel?’

Vanwege het coronavirus vond onlangs de cursus ‘Wat is herstel?’ online plaats via Microsoft Teams. ‘Wat is herstel?’ is een leuke en informatieve cursus met de nadruk op het begin van je herstel. Het doel van deze cursus is herkenning en zelfinzicht. De trainers van deze online editie waren Patricia van den Wijngaard en Nathalie Visser.

Herstelbevordering

Deelnemers leerden wat ‘herstel’ betekent en over de verschillende fases van herstel. Ze keken voorbij diagnoses door bijvoorbeeld hun kwaliteiten te benoemen. De cursus geeft hoop om er het beste van te maken en geeft moed om de eigen regie te pakken.

Enkele reacties van deelnemers

De cursus heeft me kracht gegeven om weer van het leven te genieten met mijn dierbaren. Ik heb weer zin om dingen te organiseren en mijn huis in te richten. De cursus heeft me ook meer inzicht gegeven.

Door meer inzicht heb ik meer rust gekregen. Hierdoor heb ik meer energie.

Ik vind de cursusleidsters gedreven en opgewekt. De aandacht die er voor ons, ervaar ik als zeer prettig.

Vooraf was er voor sommige deelnemers een drempel, omdat de cursus online zou plaatsvinden. Gelukkig bleek dat de verbinding en betrokkenheid genoeg aanwezig waren en dus deed de online cursus niet onder voor de normale offline cursus.

Herstellen doe je Zelf is inmiddels ook online gestart. Zo kun je, ondanks de coronacrisis, toch blijven werken aan je herstel.

 

Back To Top