Ga naar hoofdinhoud

Symposium door gastdocenten van FAMEUS

Vrijdag 25 september jongstleden hebben onze gastdocenten een symposium verzorgd voor derdejaars bachelor studenten Psychologie van Tilburg University. Het symposium was in de vorm van een online webinar gegoten wegens de RIVM maatregelen. Het is een uitdaging om online je kwetsbaarheid en boodschap goed over te brengen.

Het was dus even wennen en spannend voor de gastdocenten. Ze hebben erg naar het symposium toegeleefd en zijn veel bijeenkomsten aan vooraf gegaan. Gelukkig dat we het daarom toch konden laten doorgaan.

Via gastlessen kunnen ervaringsdeskundigen weer een steentje bijdragen aan het anti-stigmatiseren van kwetsbaarheden. Daarbij is het ook wederkerig, want niet alleen de bezoekers van een gastles kunnen inzichten krijgen. Ook de gastdocenten zelf beseffen tijdens en na een gastles hoe belangrijk dit is in hun eigen weg naar herstel.

Onze gastdocenten

Rob: Voor het eerst sinds mijn gastdocentschap heb ik de rust, ruimte en veiligheid gevoeld om mijn ervaringen en ontwikkeling rondom hechting en binding weer te geven zoals ik dat nog niet eerder heb gekund.

Emma: Ik mocht mijn ervaring en herstelverhaal (online) delen met 200+ studenten psychologie aan Tilburg University. Wat een trots moment. Dankbaar dat ik zo ver ben gekomen in mijn herstel. Dankbaar dat TU ons de kans hebben gegeven dit te kunnen doen. En dankbaar voor Fameus, het is een eer om één van jullie gastdocenten te zijn!

Judith: Openheid is de enige manier om het taboe rond psychische ziekten te doorbreken.

Niels: Heel mooi dat ik nu met mijn geleefde ervaringen anderen kan helpen.

Anneke: Een pareltje onder de parels, dat was deze gastles voor mij. Een warmte die dwars door het beeldscherm heen spatte. Voor mij weer een waardevol moment in mijn herstel. Dankbaar dat ik hieraan heb mogen meewerken.

Egbert: Ik vind het heel fijn en waardevol dat ik mijn ervaring heb mogen delen over bipolariteit en mijn herstel. Ondanks dat het online was voelde ik mij wel verbonden met de studenten.

Van de opleidingsdirecteur van de universiteit hebben we achteraf een ontzettend mooie waardering gekregen op LinkdIn. We kunnen dus trots zijn en hopen dat we dit vaker mogen doen.

Back To Top