Ga naar hoofdinhoud

Terugblik Summerschool 2020

Het is al weer herfst en Summerschool 2020 lijkt lang geleden. Het waren waardevolle weken en we blikken er graag nog een keer op terug. Wat een mooie en leerzame weken waren het in Breda, Roosendaal en Tilburg! Weken vol nieuwe ontmoetingen, inzichten, memorabele momenten en blije gezichten van zowel deelnemers als workshophouders.

Creatieve, leerzame en ontspannende workshops

Roosendaal mocht aftrappen op 6 juli met het FAMEUS-ontbijt. Deelnemers hebben tijdens dit ontbijt meer informatie gekregen over wat er mogelijk is binnen FAMEUS; van ons cursusaanbod tot de crisiskaart. Gedurende de week waren er verschillende hoogtepunten, zoals de meditatieworkshop door Regina van Soulcircle. En ‘Een handreiking naar jezelf‘ door Suzanne van der Toorn. Ook de theaterworkshop van Hanna van Mourik-Broekman en de poëzie-workshop door Thea Sprangers waren een succes.

Wij blikken in Breda terug op een week waarin leren, luisteren, creativiteit en met elkaar delen een rode draad vormden. Van een workshop ‘Wederkerigheid’ tot een workshop ‘Ontdekken van je eigen talent’. Aan de workshop ‘Handreiking naar jezelf’ heeft elke kandidaat op zijn eigen manier iets gehad en tijdens het ontbijt gaf het delen van ervaringen herkenning aan de deelnemers waardoor er een thuis-gevoel ontstond.

In Tilburg was Summerschool 2020 te beschrijven als een fijne balans tussen creatieve en ontspannende workshops waarin persoonlijke ontwikkeling centraal stond. Er was o.a. een schrijfworkshop met klankschalen. Met het thema ‘5 jaar in verbinding’ zijn we, ondanks de huidige situatie, op een laagdrempelige manier de verbinding aangegaan met verschillende mensen en organisaties binnen Tilburg. Dat geeft een bijzonder gevoel vanuit team Tilburg.

Enkele reacties van deelnemers

  • “Mij inspireert dat ik meer kan dan ik dacht en dat ik dat ook mag uitdragen.”
  • “Verbinding is jezelf durven laten zien aan elkaar.”
  • “Mij inspireerde het om op papier te zien welke woorden bij mij passen en erbij te voelen, niet alleen vanuit mijn hoofd.’
  • “De workshop Crisiskaart was super. Vandaag alleen maar met bijzondere mensen in een kleine setting.”

Bij FAMEUS kijken we al uit naar Winterschool 2020. Ook dan staat het concept van Recovery College weer centraal, waar je in de ontmoeting met elkaar, ongeacht je achtergrond, jezelf kan ontwikkelen.

Back To Top