Content voor Ingelogde Gebruikers

Thema-bijeenkomst rouw

Op donderdagmiddag 29 oktober komt een ervaringsdeskundige spreker van FAMEUS het thema rouw behandelen in Roosendaal. Vanuit eigen ervaring zal Gaby Dekkers spreken over haar ervaringen en herstel. Deze thema-bijeenkomt is gericht op elkaar ontmoeten en om open te spreken over soms moeilijke onderwerpen.

Gaby Dekkers

Gaby Dekkers:

“Verlieservaringen maakt iedereen mee, soms verlies je je huisdier, soms je huis, een naaste, een vriend of je dromen. Iedereen krijgt in zijn leven te maken met een manier van verlies verwerken en door ieder wordt dit anders beleeft en doorleeft. Het is nooit met elkaar te vergelijken en vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat het zo belangrijk is om het verdriet te kunnen en mogen verwerken zoals het bij je past. Helaas praten we soms te weinig over hoe we dat doen en wat helpt om een (heftig) verlies een plaats te geven in je leven.

Zelf heb ik in 2001 een zoontje verloren en in 2016 overleed mijn man na een langere periode van ziek-zijn. Beide ervaringen waren qua rouwen en verdriet niet te vergelijken. De dingen die mij en ons samen geholpen hebben zou ik graag met jullie delen. Ik ben ook benieuwd naar jullie ervaringen als het gaat om het dragen van verlies, manieren van afscheid nemen, terugkijken op herinneringen en die vasthouden en je leven weer kleur geven.”

Praktische informatie

De bijeenkomst is van 13.30 tot 15.30 in gebouw PiusX in de Edisonstraat 55 te Roosendaal. Aanmelden is verplicht en kan door te mailen (fameusroosendaal@ggzbreburg.nl) of bellen (06-13457841). We kunnen acht mensen per inloop ontvangen, dus schrijf je tijdig in.

Scroll naar boven