skip to Main Content

Het LeS-Lokaal van FAMEUS staat voor Leren en Samen doen. Bij het LeS-Lokaal is iedereen welkom. Het LeS-Lokaal bestaat uit twee onderdelen; een onderdeel met een vaststaand programma van diverse herstelgerichte cursussen en een onderdeel met een variabel aanbod waar je diverse workshops kunt volgen of geven volgens het concept van Recovery College.

Vast aanbod: cursussen

Het vaste aanbod bestaat uit verschillende cursussen:

Praktische informatie

Wanneer?

Er starten cursussen in januari, april en september. De cursussen ‘Wat is herstel?’ en ‘Samen ondersteunen’ starten als er voldoende deelnemers zijn. Later instromen bij cursussen is helaas niet mogelijk in verband met het groepsproces.

Locatie

Er zijn diverse plaatsen en locaties waar cursussen worden gegeven. Zo is het aanbod voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar.

  • Het aanbod van LeS-Lokaal Tilburg wordt uitgevoerd in drie verschillende wijkcentra: Zuiderkwartier (Tilburg Zuid), Heyhoef (Reeshof) en De Ypelaer (Tilburg Noord).
  • In Breda zijn we actief in De Teruggave en Talentenfabriek De Faam.
  • In Roosendaal bieden we ook enkele cursussen op het adres Edisonstraat 55.
  • In Zevenbergen (Multifunctioneel Centrum De Kristal, Kristallaan 25c) kun je de cursus ‘Wat is herstel?’ doen.

Kosten

De meeste cursussen zijn gratis, maar niet alle. Kijk voor de kosten bij de specifieke cursusinformatie. De prijs hangt bovendien af van of je wel of niet uit ons werkgebied komt.

Aanmelden

Aanmelden voor een cursus kan via het aanmeldformulier dat bij iedere cursusinformatie onderaan de pagina staat. Wij zetten je dan op de wachtlijst. Zodra bekend is wanneer de cursus start, krijg je een uitnodiging met data, plaats en tijd.

We vragen een bevestiging van je of je definitief meedoet. Het is belangrijk om daarop te reageren, want dan kunnen we eventueel nog iemand anders van de wachtlijst uitnodigen. Als je niet mee kan doen in de eerstvolgende groep, omdat die al vol zit, ontvang je daar ook bericht van.

Je kan je per keer voor één cursus aanmelden, zo kunnen meer mensen meedoen. Daarnaast is het zo dat herstel niet te voorspellen is en dat je niet weet wat een cursus met je doet, dus is het beter om per moment te kijken welke cursus dan passend is.

Informatiebijeenkomsten

Weet je nog niet welke cursus nu het beste bij je past, wil je alvast kennis maken met FAMEUS of wil je andere informatie? Dan raden we je aan om naar een informatiebijeenkomst te komen. Die vinden regelmatig plaats in Breda, Tilburg en Roosendaal.  Er is genoeg ruimte voor al je vragen.

Back To Top