Skip to content
Herstel 2

Tijdens deze module ga je nadenken over herstel, groei, zelfregie en ontwikkel je een eigen visie op herstel. In een veilige, vertrouwde omgeving praat je hierover met je medecursisten en leer je jouw eigen herstelproces beter begrijpen. Het herstelproces is geen vastomlijnd kader, maar deze module geeft je wel meer zicht op het herstelproces. In Herstel 1 heb je veel geleerd over herstel, maar wat kan je verder met jouw ervaring en herstel? Door je eigen ervaring te combineren met de theorie, krijg je inzicht in herstelprocessen en ontdek je hoe belangrijk herstel in iemands leven is.

Inhoud: je leert hoe belangrijk herstel is en welke vier fasen er zijn. Thema’s in deze module zijn: zelfregie, motivatie, eigen kracht, balans, stigma en empowerment. Je staat stil bij persoonlijke kwaliteiten en talenten die kunnen helpen bij herstel.
Doel: leer met een andere bril te kijken naar herstelprocessen en ontdek hoe belangrijk herstel in iemands leven is.
Vereiste voorkennis: je zult de inhoud van de module beter kunnen volgen wanneer je ‘Herstel 1’ hebt gevolgd.
Zelfstudie: je krijgt een cursusmap met theorie en wekelijks opdrachten waar je mee aan de slag kan.
Trainer: een door FAMEUS gecertificeerde trainer geeft de module. De trainer heeft zelf ervaring met ontwrichtende situaties. Mogelijk is er ook een ondersteuner of co-trainer aanwezig.

Praktische informatie:

Duur: vijf lessen van drie uur. De bijeenkomst is wekelijks en er is een pauze.
Locatie: de module wordt online gegeven of op een nader te bepalen locatie in Breda en Tilburg.
Aantal deelnemers: 6 tot 10.
Kosten: zowel de module als de cursusmap is kosteloos als je uit ons werkgebied komt.
Certificaat: je krijgt na afloop een certificaat als je alle bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
Aanwezigheid: in verband met de veiligheid binnen de groep, is het belangrijk dat je van les 1 en 2 minstens één les aanwezig bent. Uiteraard willen we het liefst dat je bij alle lessen aanwezig bent.

Back To Top