Skip to content
Herstel 1

Wat is er nou eigenlijk in mijn leven gebeurd? En waarom? Wat is mijn aandeel hierin? En hoe werkt herstel voor anderen? In deze module leer je jouw persoonlijke herstelproces en dat van medecursisten te begrijpen aan de hand van theorie. Door te leren van elkaars proces, bouw je ervaringskennis op. Door na te denken over de opgedane kennis, krijg je inzicht in je eigen herstelproces en dat van anderen.

Inhoud: door vanuit een ander perspectief naar ervaringen en herstel te kijken krijg je een ander inzicht in jouw herstelproces en dat van anderen. Je wordt je bewust van je eigen proces en wat voor jou wel of niet werkt. Het vergroot je kennis over je eigen proces, maar ook over het verloop van herstel in het algemeen.
Doel: leer overstijgend te kijken naar je eigen herstelproces en naar herstelprocessen in het algemeen.
Vereiste voorkennis: het is een pré als je de cursus ‘Herstellen Doe Je Zelf’ en de WRAP hebt gedaan, maar dit is geen vereiste.
Zelfstudie: je krijgt een cursusmap met theorie en wekelijks opdrachten waar je mee aan de slag kan.
Trainer: een door FAMEUS gecertificeerde trainer geeft de module. De trainer heeft zelf ervaring met ontwrichtende situaties. Mogelijk is er ook een ondersteuner of co-trainer aanwezig.

Praktische informatie

Duur: vijf lessen van drie uur. De bijeenkomst is wekelijks en er is een pauze.
Locatie: de module wordt online gegeven of op een nader te bepalen locatie in Breda en Tilburg.
Aantal deelnemers: 8 tot 10.
Kosten: zowel de module als de cursusmap is kosteloos als je uit ons werkgebied komt.
Certificaat: je krijgt na afloop een certificaat als je alle bijeenkomsten aanwezig bent geweest.
Aanwezigheid: in verband met de veiligheid binnen de groep, is het belangrijk dat je van les 1 en 2 minstens één les aanwezig bent. Uiteraard willen we het liefst dat je bij alle lessen aanwezig bent.

Back To Top