Ga naar hoofdinhoud
Over FAMEUS
FAMEUS is het centrum voor herstel en ervaringsdeskundigheid van GGz Breburg. Ons werkgebied is de regio Midden- en West-Brabant. We hebben locaties in Tilburg, Breda en Baarle-Nassau.

Onze visie

Iedereen heeft de mogelijkheid om te werken aan herstel, ontwikkeling en ontplooiing en om naar eigen inzicht zijn/haar leven in te richten.

Onze missie

FAMEUS vindt het belangrijk dat alle mensen de kans krijgen om zelf aan hun gezondheid te werken. Een gezondheid waarbij het niet alleen gaat over je beperkingen en kwetsbaarheid, maar over je herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Daarbij is gezondheid het vermogen om je eigen leven in te richten, rekening houdend met je eigen sociale, fysieke en emotionele uitdagingen (Huber). Deze nieuwe kijk op gezondheid gaat over eigen regie, verantwoordelijkheid nemen, jezelf aanpassen en meedoen in de maatschappij. Daarmee wordt gezondheid een vaardigheid die voortdurend aandacht en onderhoud nodig heeft.

Onze pijlers:
Onze aanbod
  • We geven diverse cursussen voor herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Er zijn workshops om te volgen of te geven.
  • Mensen kunnen een Crisiskaart laten maken.
  • Er is een inloop voor een praatje.
  • Durfjijmetmij is er om iemands sociaal netwerk te vergroten.

Vrijwilligerswerk en traineeship

In mei 2019 is FAMEUS gestart met een ontwikkelgericht vrijwilligersbeleid. Belangrijke pijlers in dit beleid zijn de herstel, ontwikkeling en ontplooiing. Wanneer we ontdekken dat vrijwillige medewerkers veel potentieel talenten laten zien en zelf de motivatie hebben om door te groeien, is een traineeship soms mogelijk. Dit geeft de vrijwillige medewerker de kans ervaring op te doen en de volgende stap te zetten in zijn of haar ontwikkeling en ontplooiing. Lees hier ons traineeshipbeleid.

Voor organisaties

Voor organisaties hebben we ervaringsdeskundige gastdocenten die op locatie een inspirerende gastles kunnen verzorgen over o.a. veerkracht en herstel. Ook de training Samenwerken aan Herstel‘ kan op diverse locaties plaatsvinden.

We hopen je te ontmoeten!

Back To Top