Skip to content

Centrum FAMEUS in Breda is per 3 april verhuisd naar de Pastoor van Spaandonkstraat 31. Een grote, centrale locatie van waaruit we een verbindende factor in de wijk willen worden. ‘Iedereen is welkom voor ontmoeting, een bakje koffie of een luisterend oor’, zegt Thamara de Graaf-Prins, medewerker Herstel bij FAMEUS.  

FAMEUS locatie Breda
De ingang van de locatie in Breda. De deur staat open voor je!

Breda Actief en Mooi Werk Breda vestigen zich ook in het pand. ‘Met deze organisaties hebben we veel raakvlakken: iedereen is welkom bij ons. We gaan de samenwerking opzoeken om activiteiten te organiseren.’ Vanuit FAMEUS zijn er vaste aanloopmomenten waar bezoekers gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Iedereen met een vraag voor of over FAMEUS is ook buiten deze tijden welkom om een vraag aan een medewerker te stellen.

Aandacht voor herstel

De locaties van FAMEUS Breda zaten voorheen verspreid over de stad, maar dit komt nu samen in de Pastoor van Spaandonkstraat. De locatie is een stuk groter en beschikt over zes ruimtes met een groot leslokaal voor scholingen en workshops. ‘Op de locatie kan je onder andere lessen volgen, themabijeenkomsten volgen, een crisiskaart laten maken en samen koken of eten.’ Maar het belangrijkste: ‘er is breed aandacht voor herstel, ontwikkeling en ontplooiing.’

Samenwerken aan een nieuwe plek

FAMEUS start op de locatie met een vrij blank canvas. ‘Samen met bezoekers willen we gezelligheid laten ontstaan. Iedereen mag meedenken over de aankleding en decoratie.’ De basisfaciliteiten zoals koffie, thee en een plek om te zitten, zijn uiteraard aanwezig. ‘De aankleding willen we echt vanuit de behoefte van onze bezoekers laten ontstaan.

Nieuwe mogelijkheden

Nu FAMEUS naar een nieuwe, grote locatie verhuisd zijn er ook meer mogelijkheden. Naast de vaste activiteiten, is er nu ook ruimte om twee keer per week samen met anderen te koken. De locatie heeft namelijk een grote keuken. Op maandag en donderdag wordt er samen gekookt en gedineerd, op woensdag samen gekookt en geluncht.

Bezoek FAMEUS

Een bezoek brengen aan onze nieuwe locatie? Iedereen is welkom.

Breng een bezoekje tijdens de openingstijden:

Maandag 13:30 – 19:30 uur (Samen koken, samen eten)

Dinsdag 13:30 – 16:30 uur

Woensdag 09:30 – 13:30 uur (Samen koken, samen eten)

Donderdag 13:30 – 19:30 uur (Samen koken, samen eten)

Vrijdag 09:30 – 12:30 uur

Zaterdag 09:30 – 12:30 uur

Zondag 13:30 – 16:30 uur

We hopen je te ontmoeten!

Back To Top