Skip to content
Gastles aanvragen

Onze gastlessen worden gegeven door verschillende ervaringsdeskundigen. Dit kunnen vrijwilligers van FAMEUS zijn, ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn binnen GGz Breburg of studenten die ervaringsdeskundigheid studeren bij GGz Breburg.

Gastles staat in het teken van herstel

De gastdocent vertelt over zijn kwetsbaarheid, de hulp die hij/zij gezocht heeft en wat wel en niet geholpen heeft. De strekking van het verhaal is positief. We zijn allemaal ervaringsdeskundige kunnen worden, omdat we uiteindelijk een goede behandeling en/of begeleiding hebben gehad. Studenten of medewerkers mogen alle vragen stellen die ze normaal gesproken niet durven stellen. Ze krijgen handvatten en tips hoe om te gaan met cliënten. De boodschap is van mens tot mens en dat maakt indruk, waardoor het verhaal blijft hangen.

Reacties op gastlessen

“Ervaringsdeskundigen bewijzen keer op keer hun waarde in het ontwikkeltraject van startende psychologen.”

“Ik heb er veel aan gehad. Fijn om te horen hoe jij dingen ervaren hebt, zo kan ik mij een duidelijker beeld vormen van hoe dingen kunnen gaan in de praktijk. Heel erg bedankt.”

“Complimenten over hoe je erover kunt vertellen, ik heb een compleet beeld kunnen krijgen.”

Praktische informatie

Op dit moment geven we gastlessen bij het ROC, Avans, Fontys, Willem I college en Tilburg University. Iedereen kan gastlessen aanvragen. Het is ook mogelijk om digitaal een gastles te geven.

De prijs van een gastles is op aanvraag. Neem bij interesse contact op met Patty Manders; de coördinator van gastdocenten. Dat kan per mail (p.manders@ggzbreburg.nl) of telefoon (06-12748887).

Back To Top