Skip to content

 

In de podcast genaamd ‘Recoverstory’ delen onze gasten persoonlijke verhalen die gaan over herstel van psychische, maatschappelijke en/of verslavingsproblemen. In een aansluitend interview komen de belangrijkste aspecten van herstel aan bod. In deze aflevering vertelt Meike haar verhaal.

Meike (34) heeft een somatische symptoomstoornis en liep trauma op doordat zij zich niet gezien en gehoord voelde tijdens haar herstel. Zij heeft aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) met daarbij psychische klachten. Dit is niet altijd zo geweest. Het leven van Meike veranderde in 2015 in één klap nadat zij tijdens het werk op haar achterhoofd viel. Van een sociaal, actief en bruisend studentenleven naar een afgezonderd leven in eigen bubbel. Ze werd een schim van zichzelf.

Meike verteld over haar moeizame herstelproces, ervaring met hulpverlening en het verliezen van vertrouwen in zichzelf. Uiteindelijk belandde ze in een zwart gat, zoals ze dat zelf benoemt. Vanuit dit dal kreeg ze het besef dat er extra hulp nodig was. Ze vertelt over de belangrijke onderdelen in haar herstelproces en hoe het nu gaat. ‘Alles gaat zoals ik het nu zou willen. Ik ben eindelijk op het punt aangekomen dat ik mijn klachten accepteer en dat scheelt enorm.’

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Back To Top